O NAS

Naša zgodba

Leta 1975 je naš ded Julij odprl majhno ročno delavnico za obdelavo in izdelavo lesenih izdelkov za lokalne kmete in gozdarje. Zaradi izrednega posvetila podrobnostim in kvaliteti je hitro postal znan v širši okolici. Večino orodja je bilo narejenih z njegovimi lastnimi rokami in nekaj pripomočkov, ki jih je imel pri hiši.

Po petih letih, leta 1980, je kupil prvi stroj za obdelavo lesa. To mu je pomagalo razširiti svoj posel tudi v druge občine, saj je lahko naredil z njim veliko več kot pred tem. Tako je svoje izdelke lahko prodal na Ribniškem sejmu, ki je znan po suhi robi. Kljub vsemu je še vedno kvaliteto postavil pred kvantiteto.

Po 10-ih letih pa je vajeti obrti prevzel v roke njegov sin Robert, ki je tako leta 1995 ustanovil tudi uradno podjetje pod imenom »Lesna galanterija Robert Boben«. Napočil je čas modernizacije in rasti. Prvi stroj izmed mnogih je bila pretočna stružnica. Nenadoma se je posel razširil po celi državi in celo prestopil meje. Naši izdelki so svojo pot našli tudi v Veliko Britanijo, Francijo, Nemčijo in nekaj drugih držav. Ime Boben je postalo sinonim za lesene ročaje v Sloveniji.

Nedolgo nazaj je posel prešel na tretjo generacijo Bobnov in s tem nastopil čas, da je luč sveta ugledala tudi naša nova spletna stran. Modernizacija, tehnologija in digitalni mediji so združili moči, da bi lahko dosegli še več rokodelcev po Evropi in svetu.

A kljub vsemu je nekaj ostalo enako. Točno takšno, kot je bilo leta 1975. Naša ljubezen do lesa in lesenih izdelkov. Naše metode obdelovanja lesa nadgrajujemo iz leta v leto, z mislijo na našo zgodovino. Naš izvor. Na naravo in dobrobit vsega, s čimer smo povezani.

Naša misija

Naša misija je ohraniti les kot glavni element v kmetijstvu in obdelavi narave ter s tem oddaljevanje plastike, da bi vstopila v naš svet. Zato ustvarjamo kvalitetne izdelke, ki bodo zdržali desetletja in hkrati dali dober občutek ob delu z njimi. Uporabljamo samo okolju prijazne lake, da bi ohranili les in naravo. Želimo vam pomagati pridelati lastno hrano iz naravnih sestavin in z uporabo naravnega orodja.